Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2008

Andreas Gomozias & The Drifting Around - Live At Rodon Theater Athens Greece ( Blues Rock)

Here's A Great Guitarist , From The New Generation's Musicians Of Greece.

Recorded Alive At The Legendary Rodon Theater Athens 199x.

Unfortunately his site does not exists for more information.

Andreas has been influenced from legends guitarists like Joe Pass, B.B. King, Eric Clapton, Duanne Allman among others.

The only one that i know 'bout Andreas is , he join in a new band named Andreas Gomozias Quartet and another band named Andreas Gomozias & The Country Gentlemen

If Anyone Knows about Andreas(complete informations),please let me know.
Here's The Live Gig, Enjoy!

Add To Facebook

1 σχόλια:

Standin'AtTheCrossroads είπε...

Λάβαμε πρόσφατα νεα για τον Ανδρεα Γομοζια, απο τον φιλο Μαριο.(μπασιστας στους JERONIMO BROTHERS ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ!)

-Επειδή βλέπω το ψάχνεις σου στέλνω κάτι ακόμα για τον Αντρέα. Όπως ξέρεις παίζαμε μαζί για κάποια χρόνια και αυτό θα ξαναγίνει ακόμα μια φορά μέσα στο χειμώνα. Είναι όντως πολύ καλός ο Αντρέας. Και μεγάλο σχολείο για μένα.

Άντε καλο βραδυ !


ΑΝΔΡΕΑΣ ΓΚΟΜΟΖΙΑΣ

Το να παίζεις blues επί 20 χρόνια στην Ελλάδα και όχι στην Αμερική καταφέρνοντας να επιβιώνεις μέσα σε ένα τέτοιο χώρο ασφαλώς θέλει γερά κότσια. Άλλωστε και το ίδιο το blues πέρασε από χίλια κύματα για ν’ αντέξει στο χρόνο. O φόβος και ο τρόμος στη φωνή του Robert Johnson τον οποίο αναγκάζουν οι λευκοί να παίξει τα blues με την κιθάρα του σ’ ένα δωμάτιο τη δεκαετία του ’20 και το απίστευτο αποτέλεσμα στις 20 μόλις ηχογραφήσεις του που διασώθηκαν με κορωνίδα το «Sweet Home Chicago», όπως και το ηλεκτρικό blues του Muddy Waters επηρέασαν πολλούς μουσικούς σε όλο τον πλανήτη που καταπιάστηκαν με το είδος.

Τέτοια είναι και η περίπτωση του Ανδρέα Γκομόζια, του μοναδικού Έλληνα στυλίστα κιθαρίστα που συνδυάζει πολλά είδη παιξίματος κιθάρας με βάση το blues, όπως r’ n’ b, soul, jazz συντηρώντας τον μύθο του live εδώ και δύο δεκαετίες μέσα από μπάντες που είχαν στις τάξεις τους μουσικούς σπεσιαλίστες στο είδος με κυριότερες τους Blues Family, αλλά και αργότερα τους Drifting Around των οποίων ηγήθηκε δίνοντας βήμα σε πολλούς μουσικούς, κυρίως νεώτερους και παλιότερους, που έπαιξαν καλό blues κάτω από την καθοδήγησή του, καθώς και μέσα από πολλές συνεργασίες με άλλους καλλιτέχνες. Κιθαρίστας και τραγουδιστής χαμηλών τόνων που τον τελευταίο καιρό οι μουσικές αναζητήσεις του τον φέρνουν στο προσκήνιο, απαρχή μιας σόλο καριέρας, μετά τις καταπληκτικές εμφανίσεις του με τους Drifting Around σε συναυλίες που συγκέντρωσαν τα βλέμματα του αθηναϊκού κοινού, όπως στο «Ρόδον» με τον Peter Green, στο «Gagarin 205» με τους Nazareth, στο «Ark» στο «Jimi Hendrix Tribute», στο «Athens Blues Festival» στο «House of Art» με τον Paul Lamb, αλλά και με τους Nine Below Zero στον ίδιο χώρο όπου απέσπασε τα ευνοϊκά σχόλια των ξένων μουσικών που τον συνεχάρησαν για την αυθεντικότητα του ήχου του και την αμεσότητά του, κάτι που είχε κάνει και παλιότερα ο Mick Taylor (πρώην Bluesbreakers, Rolling Stones) όταν έπαιξαν μαζί στο «Hi – Hat» και ο πολύπειρος κιθαρίστας του είπε «you got it !».

Γεννημένος στην Αθήνα αναζήτησε γρήγορα την μουσική ταυτότητά του μια και είχε σαφείς μουσικούς προσανατολισμούς. Αυτοδίδακτος μουσικός, λέει ο ίδιος γι’ αυτό : «Το blues είναι η μουσική που δεν μπορεί να διδαχθεί. Σε οποιαδήποτε σχολή και να πας δεν διδάσκεται. Όταν άρχισα να μαθαίνω κιθάρα δεν είχαμε κανέναν να μας δείξει. Προσπαθούσα μόνος ακούγοντας ατελείωτες ώρες δίσκους blues. Αν ακούς μουσική είναι σαν να μελετάς. Μετά σου βγαίνει μόνο του αυτό στο όργανο. Τώρα υπάρχει μεγάλη πληροφόρηση και γι’ αυτό δεν μπορούν να αφομοιώσουν οι νέοι μουσικοί που ξεκινούν τώρα παρ’ ότι τα έχουν όλα. Αν δεν έχεις στερηθεί, δεν έχεις παλέψει, δεν έχεις αγωνιστεί για κάτι δεν το εκτιμάς και τα παρατάς εύκολα. Παιδιά με ταλέντο και είναι πυροτεχνήματα….